Nyheter

Vel overstått sommer! Treningene starter opp mandag 19. august, og flytter nå til Jegersborgdammen. Det vil være merket fra Bogstad gård. Dette gjelder nybegynnere og 10-14 gruppen.

16.08.2019
- haraldef

Nybegynner- og 10-14-treningen fortsetter frem til høstferien, og vil nå være fra JEGERSBORGDAMMEN v/Bogstad.

Treningen begynner kl 18:00 og holder på til ca 19:15.

Ta med: Kompass, brikke og kartpose :)

NB! 27/8 og 3/9 er det Råtassløp og ikke trening!

20.08.2018
- Harald E-F

Vi fortsetter nybegynner- og 10-14-trening fra Skøyen Skole. Ta med brikke, kompass, kartpose og godt humør. :) 

Treningen starter 18:00 og varer til 19:15.

16.04.2018
- baflagen

Vedlagt er dokumenter til årsmøtet 12.3 kl 19:00 i Peistestuen.

 

Agenda og sakspapirer

11.03.2018
- einarhoved

O-trening for nybegynnere 2024

Velkommen til o-trening for nybegynnere!!

Vårsesongen starter mandag 15. april kl. 18:00-19:15 på Skøyen skole

Heming Orientering inviterer til nybegynnertrening i orientering for barn i alderen 9-10 år (født 2014-2015).

Treningene før sommeren går mandager fra 15. april til og med 17. juni (unntatt 2. pinsedag). Treningene er praktisk lagt opp med fokus på aktiviteter med fart og moro. For de som i tillegg vil lese eller øve seg litt hjemme finnes det nyttig informasjon på orientering.no. Etter sommerferien fortsetter treningene frem til høstferien.

Oppmøte de første gangene er ved Skøyen skole («baksiden» av Frognerparken med innkjøring fra Monolitveien). Senere i vår vil treningene foregå i Gaustadskogen, Mærradalen, Husebyskogen, Hemingseter og Øvresetertjern. Informasjon om dette gis via nettsider og Spond.

Treningene
På nybegynnerkurset legger vi opp mange lekbaserte øvelser. Det viktigste er at barna lærer litt orientering og mestrer nivået treningene er på. I tillegg skal vi ha det gøy sammen med venner og klubbkamerater.

Barn født i 2014 som tidligere år har deltatt på nybegynnerkurs og som er litt erfarne kan prøve seg på treningene til 11-13 års gruppa hvis de ønsker større utfordringer. Det vil være noe fleksibilitet mellom gruppene, men det er viktig at barna mestrer nivået treningene er på.

Det vil også komme tilbud om å delta på løp som egner seg for nybegynnere og andre terminfestede løp. Mer info om dette kommer.

Påmelding og treningsavgift
Treningsavgiften for hele sesongen er kr 1200,- (Kr 800,- for dem som er helt nye etter sommerferien). Treningsavgiften dekker treninger og alle startkontingenter på stafetter og terminfestede løp (gjelder alle opp til og med 12 år, for eldre ungdommer er det en liten egenandel). Med terminfestede løp menes alle løp man melder seg på til via Eventor, unntatt trenings- og nærløp der man betaler kontant ved oppmøte. 

I tillegg til dette kommer det en årlig avdelingskontingent til Heming Orientering på kr 100,- pr medlem under 25 år. (Denne kontingenten faktureres separat senere). Man må dessuten være medlem av IL Heming for å kunne delta på treninger i klubbens regi (kr 350 pr år). Innmelding il Heming trykk her

Påmelding til trening gjøres til:  orientering@heming.no

Påmeldingen må inneholde barnets navn, fødselsår, og kontaktinformasjon til foreldre (e-post og mobil).

Utstyr
Deltakerne kan gjerne stille med kompass. Kurset vil baseres på bruk av tommelkompass. Et tradisjonelt "plankekompass" fungerer også, men er noe vanskeligere å lære. For de som er høyrehendte passer et tommelkompass for venstrehånd. Venstrehendte bruker «links»-kompass.

Vanligvis brukes det i tillegg en “brikke” for å kvittere at de riktige postene er funnet. Brikken er en liten dataenhet som løperen har med seg i skogen og som brukes til å kvittere at man har vært på posten. Klubben har datautstyr som gjør av vi kan lese av hvilke poster løperne har vært på og hvor lang tid de har brukt hvis de ønsker. Brikken varer i 4-6 år.

Barna trenger ellers normalt treningstøy og gode joggesko. O-løpere har alltid lange bukser selv om været ellers tillater shorts. Dette reduserer faren å skrape seg opp når de tar seg frem i terrenget.

 

Hva kreves for å bli en O-løper?

For å bli orienteringsløper kreves - i tillegg til interesse og motivasjon - god kunnskap om kart og kompass, og fysisk løpsstyrke. For nybegynnere er det aller viktigste å få en god forståelse av kart og kompass, og dette vil vi fokusere på. Det kreves ikke forhåndskunnskaper for å delta. Vi har flere hjelpetrenere som kan følge barna rundt løypa i starten. Vi vil gi foresatte grunnleggende innføring i hva vi vektlegger på en av de første treningene. Ellers kan vi anbefale at man prøver seg på turorientering. Turorientering kan gjøre søndagsturen mer spennende, og er en fin aktivitet for hele familien.

 

De minste barna (9-11 år) må ha bevist sine ferdigheter før de slippes alene ut i O-løyper i fremmed terreng, og før dette må de ha følge av en voksen eller trener. På mandagstreningene vil barna operere i nærterreng og lett finne tilbake hvis de roter seg bort, men vi er spesielt opptatt av at de yngste følges i ukjent terreng inntil de har nok erfaring til både å finne rundt løypen - og finne tilbake til samlingsplass hvis de går på en storbom.

 

Her kan man finne en oversikt over de viktigste kartegnene som brukes for nybegynnere! Norges Orienteringsforbund har mye bra informasjon hvis man er ny i orientering.

 

Ønsker du prøve orientering en gang eller to før du melder deg inn, møt opp på trening og si at du ønsker en prøvetime.

 

Hjertelig velkommen på trening til oss i Heming Orientering!